Rixen&Kaul

Rixen&Kaul, firmaet bak KLICKFix systemet, holder til i Solingen i Tyskland. Herfra styres hele prosessen fra idè til design, konstruksjon, produksjon og pakking.

Rixen&Kaul har aldri kopiert andres produkter. Isteden har de lyttet til syklistene og søkt bedre løsninger, bedre kvalitet, bedre kompatibilitet og bedre design som vil vare i år etter år.

Smarte løsninger og funksjonellt design er viktig. Vel så viktig er en grundig og kontrollert produksjon. Det Rixen&Kaul ikke tilvirker selv blir produsert av utvalgte underleverandører som må følge kravspesifikasjoner og kvalitetssikringsrutiner til punkt og prikke.

Hvor godt et produkt faktisk er erfares først når man bruker det. Produktutviklerene hos Rixen&Kaul er ivrige syklister og tester selv ut produktene før de sendes ut til et kresent tysk marked.

Det første produktet utviklet av Rixen&Kaul var eikenøkkelen SPOKEY. Etter 25 år er dette produktet fremdeles en del av produktsortimentet og er førstevalget for mange sykkelreparatører. I 1989 introduserte Rixen&Kaul det første KLICKfix produktet, Sykkelstyreadapter Ø22-26mm. Senere fulgte flere andre hurtigkoblingsadaptere.

Idag er KLICKfix systemet en de facto bransjestandard og Rixen&Kaul leverer sine løsninger til mange velkjente produsenter (og konkurrenter) av sykkelvesker- og kurver.

 

KLICKfix

Hva må jeg ha og hva passer til hva? Første møte med KLICKfix systemet kan gjøre deg usikker men det er enklere enn du tror.

Sykkelstyreadapter

Sykkelstyreadapterene (navnet er noe misvisende da ikke alle er for montering på selve sykkelstyret) er de mest brukte monteringsadapterene.

I noen tilfelle er vesken eller kurven best egnet for å monteres på sykkelstyret, eksempelvis PadBag sykkelveske, og da medfølger et monteringsadapter.

I andre tilfelle, eksempelvis Vario Rack, er det mer uvisst hvor brukeren vil ha den så da må ønsket monteringsadapter kjøpes i tillegg.

På alle produktsider er det opplyst om monteringsadapter medfølger eller ikke. Medfølger det ikke har vi linket til passende monteringsadapter(e).

Bagasjebrettadapter

Denne monteres, som navnet indikerer, på bagasjebrettet. Bagasjebrettadapter er påkrevd kun for et fåtall av produktene, men for mange av produktene vil den gi økt bruksverdi i form av enklere, raskere og sikrere montasje.

Andre adaptere

Alle andre adaptere (Contour Adapter, Contour Max Adapter, Miniadapter, Quad Adapter, Quad Mini Block adapter, Seteadapter og Twin adapter for U-låser) følger med produktet du kjøper. Du har altså ikke behov for å kjøpe noen av de adapterene separat medmindre du ønsker en ekstra en adapter for bruk på eksempelvis sykkel nummer to.